maandag 4 mei 2015

Fiets- en wandelweek

Meer en meer auto's palmen ons straatbeeld in. 

Al die auto's zorgen ervoor dat er meer en meer uitlaatgassen vrijkomen in de lucht. 


Donkere wolken dreigen boven de school van Toverveld te blijven hangen. Dat vinden de kinderen niet leuk. Ze willen in deze vuile lucht niet spelen. Maar zij weten raad. 

 

Als ze nu eens te voet of met de fiets naar school zouden komen? Dan moeten er minder auto's naar de school komen waardoor de vieze uitlaatgassen ook niet rond de school blijven hangen.

We starten met onze fiets- en stapweek na de paasvakantie.  De kinderen kunnen zonnestraaltjes verdienen door te voet of met de fiets naar school te komen.  Ook de auto verder weg parkeren en het laatste stukje te voet te komen, kan ook helpen.

Op de school zie je een grote banner.  Hierachter is de zon verstopt.  Donkere wolken verstoppen de zon. Wanneer 60% van de kinderen van klas met de fiets of te voet naar school komt, mag er een donkere wolk met hun klaslogo verwijderd worden.  Wanneer donderdagnamiddag de zon weer kan stralen, krijgen de kinderen een leuke verrassing op vrijdag.


De kleuters zorgen voor groene blaadjes aan de bomen.  Wanneer zij proberen om het laatste stukje verder te voet of met de fiets naar school komen, mogen zij een groen blaadje aan de boom hangen.  Anders een zwart blaadje.  

Het resultaat van deze week zie je hieronder:
Start


Eindresultaat


Start

   
eindresultaat

De kinderen hebben het schitterend gedaan.  Proficiat!